What is Sivananda Yoga-2

Aug 25, 2022

Teachertr

HathaYoga är meningen att den ska kännas bra, vara upplyftande, energigivande och lugnande även medans vi utövar våra positioner och olika andningsövningar. Sivananda Hatha Yogan jobbar på djupet och skapar livsförändrande effekter och en helhetshälsa som upplevs med regelbundet utövande.

Positionerna (asana) vi använder påverkar olika organ och skapar en bättre kroppshållning vid regelbundet utövande.

I denna yoga är även spiritualitet och medmänsklighet (även mot sig själv) en naturlig del, den stödjer att nå en balans i alla plan och för den som är öppen för det öppnas ett synsätt med ett högre medvetet perspektiv.

Även om yogaklasserna inte är avancerade och man kan hitta sin nivå, så är den ändå utmanande. Men att jaga en perfekt position ellar fastna i prestation är inget som eftersträvas.

Sivananda Hatha Yoga är antagligen den yoga idag som tydligast bibehåller en nondualistisk/ Vedantisk filosofi där yogan i sin grund är ett verktyg för insikt om ens sanna natur och dess union med det större.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Yoga Ayurveda Retreat to Kerala, India

Yoga Ayurveda Retreat to Kerala, India

About the Retreat This 14 day Yoga and Ayurveda retreat in Kerala from Saturday 29th October to 11th Friday January 2024 (check in will be on 29th October and check out will be on 12th November). We will be staying at beach resorts and Yoga Ashram and practice Yoga...

Blog-6

Blog-6

Tankar från mig – ”läraren”. Sivananda Hatha Yoga är en holistisk practice, en del av en yogisk livstil. Fysiskt, sinnet, tankesätt m.m. Jag tror att om vi kan avdramatisera yogautövandet lite skulle det bli enklare för många. Man gör sin practice seriöst, men man tar...