What is Sivananda Yoga-4

Aug 25, 2022

Teachertr

Enastående med Sivananada HathaYoga är att även om positionerna är enkla (utmanande men ej komplicerade) så finns inget tvivel om att yogan har en effektiv påverkan på oss.

Upplägget är väldigt likt varje klass, men de som kommer regelbundet märker stegvis hur den påverkar ens välmående både fysiskt & mentalt.

Det är mycket på fokus på ryggradens rörlighet och man menar att ”du är så ung som din ryggrad är flexibel”

Det är framåtfällningar, bakåtböjningar, sidostretch, ryggradstwist osv.

Sivananda Hatha Yoga supportar en bättre fungerande ämnesomsättning.

Denna yoga tilltalar ofta även de som ”inte är ungdomar” då utövandet har en ödmjukhet samt att Sivananda HahtaYogan är naturligt öppensinnig och spirituellt influerad.

Det är t.ex ganska troligt att vi använder Mantra på klasserna, delta om du vill eller bara sitt med i tystnad och ta del av vibrationerna.

Med en ökad medvetenhet i vår värld så hittar numer fler yngre en längtan till denna yogas synsätt och utövande för kropp, sinne & själ.

Denna yoga är naturligt meditationsförberedande.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Yoga Ayurveda Retreat to Kerala, India

Yoga Ayurveda Retreat to Kerala, India

About the Retreat This 14 day Yoga and Ayurveda retreat in Kerala from Saturday 29th October to 11th Friday January 2024 (check in will be on 29th October and check out will be on 12th November). We will be staying at beach resorts and Yoga Ashram and practice Yoga...

Blog-6

Blog-6

Tankar från mig – ”läraren”. Sivananda Hatha Yoga är en holistisk practice, en del av en yogisk livstil. Fysiskt, sinnet, tankesätt m.m. Jag tror att om vi kan avdramatisera yogautövandet lite skulle det bli enklare för många. Man gör sin practice seriöst, men man tar...